Bertíkova oblíbená snídaně/svačinka – Banánové lívanečky
1.typ: 1/2 banánu + žloutek, smažím na kokosovém oleji + bílý jogurt bio
2. typ: banán + žloutek + banánová mouka + špetka kypřícího prášku + troška kefíru – dle konzistence. Smažit na kokosovém oleji nebo ghí
Fermentovaná vločková kaše s chia semínky a ovocem (moje oblíbená snídaně, ale můžou klidně i děti 10+měsíců, množství je na dospělou porci)
- 50g Ovesné vločky (Allnature)
- 5g Chia semínka (Allnature)
- 120ml Bio kefír + 50ml vody
- Sobě dávám i 15g proteinu
- Příprava je velmi jednoduchá – smícháme všechny suroviny a necháme kaši přes noc na lince v pokojové teplotě, aby mohla probíhat fermentace. Vznikne skvělá konzistence a mnoho přátelských bakterii, které naše střeva ocení!