Vydáno: 22 srpna, 2022
Aktualizováno: 11 října, 2023

DORT K 1. NAROZENINÁM

MUDr. Tereza Sochorcová
Váš průvodce světem dětského zdraví
22 srpna, 2022

Dort k 1. narozeninám Inspirovala jsem se dortem Mecháčkem od @cukrfree , korpusu ale bylo méně než jsem si původně představovala, tak jsem ještě musela dodělat druhý korpus. Chtěla jsem totiž udělat dort klasického tvaru s více patry a barvami V receptu od @cukrfree (moc děkuji!) jsem změnila jen sladidlo - dala jsem banán. Vyšleháme…

🎂

Dort k 1. narozeninám

Inspirovala jsem se dortem Mecháčkem od @cukrfree , korpusu ale bylo méně než jsem si původně představovala, tak jsem ještě musela dodělat druhý korpus. Chtěla jsem totiž udělat dort klasického tvaru s více patry a barvami

IMG 0910
🍰
  • 1. korpus:
  • 300g bio mandlové mouky (kupuji od Allnature)
  • 30g bio kokosové mouky (také Allnature)
  • Půl plechovky kokosového mléka (Wild and Coco)
  • 4 vejce (zvlášť bílky a žloutky)
  • Troška šťávy z bio citronu
  • Banán na oslazení
  • 2 čajové lžičky kypřícího prášku
  • Navíc 2 bílky – sníh
  • 80g zpařeného špenátu – s hodně vymačkanou vodou (můžete přidat i lžičku spiruliny, aby bylo těsto zelenější, chuť bude ale trošku více specifická, špenát není cítit vůbec, já jsem trošku spiruliny dala, zdálo se mi to málo zelené – mám bio od Allnature)
📚

V receptu od @cukrfree (moc děkuji!) jsem změnila jen sladidlo – dala jsem banán. Vyšleháme žloutky, kokosové mléko a banán, poté přidala mouky, kypřící prášek, šťávu z citronu a přidáme sníh. Použila jsem větší dortovou formu 24cm – menší by byla lepší. Proto jsem potom musela dělat ještě i další korpus. Pečeme na 180 °C asi 40 minut. Zkuste si propečení špejlí, každá trouba je jiná. V průběhu pečení neotvírejte troubu, ať těsto nespadne.

🍰
  • 2. korpus:
  • 4 vejce
  • 100 g mandlové mouky
  • troška stévie
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • Vanilka
📚

Vyšleháme zvlášť žloutky, sladidlo, poté dát mouku, kypřící prášek, vanilku. Vyšleháme do tuha bílky na sníh a jemně vmícháme do těsta. Pozor, ať zůstane těsto krásně vláčné. Pečeme na 170 stupňů 15 minut (opět dle Vaší trouby, monitorujte to, ať nemáte těsto moc suché), poté těsto hned vytáhněte z trouby. V průběhu pečení však dvířka neotvírejte.

🫕
  • Náplň: 2 smetany ke šlehání
  • 2 mascarpone
  • vanilka
  • Ovoce (Borůvky, maliny, jahody)
🎂

Střídala jsem korpusy, které jsou potřeba domácí marmeládou z meruněk bez přidaného cukru. Nahoru jsem dala opět bobulovité ovoce.

💯
IMG 0985

Když jsem ho zvládla já, zvládne ho každý. Měl úspěch – nejen u Bertíka. Tak dobrou chuť

🫶

O autorce

MUDr. Tereza Sochorcová

Tento blog jsem si založila, aby sloužil jako zdroj informací pro všechny, které zajímá dětské zdraví a jeho prevence. Pediatrie je mou vášní a jako maminka dvou chlapečků dětskými tématy žiji dnes a denně. A nejen tím. Miluji zdravý životní styl, takže zde najdete i zdravé recepty a tipy na kvalitní zdroje surovin nebo péči o tělo. Ve své praxi i životě se řídím tím, že prevence stojí na prvním místě.

Odběr novinek

Nechte si zasílat nejlepší a nejnovější články z blogu.

Newsletter
Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů

Komentáře

Zanechte první komentář

Podobné články

Jak zamaskovat zeleninu do příkrmu?

Vyzkoušejte naši oblíbenou přesnídávku. Příprava je velice jednoduchá. Budete potřebovat: Postup: Jablka nakrájejte na malé kousky, dejte je do hrnce spolu s dýní na malé…...

2 prosince, 2023
MUDr. Tereza Sochorcová

ČOKOPĚNA BEZ MLÉČNÝCH VÝROBKŮ

Čokoládová pěna z aquafaby Co je to aquafaba?  Jednoduše řečeno zázračná voda:)  Je to tekutina z vaření luštěnin (nejčastěji cizrny nebo fazolí), které uvaříme buď…...

6 července, 2023
MUDr. Tereza Sochorcová
čokopěna

PRVNÍ KAŠE PRO NEJMENŠÍ

Zavádění prvních příkrmů je pro děti a jejich maminky důležitým milníkem. Kolem tématu příkrmů se vznáší stále hodně otazníků a maminky si mnohdy nejsou jisté,…...

20 ledna, 2023
MUDr. Tereza Sochorcová