Čokoládová pěna z aquafaby
Co je to aquafaba?
Jednoduše řečeno zázračná voda:)
Je to tekutina z vaření luštěnin (nejčastěji cizrny nebo fazolí), které uvaříme buď doma nebo použijeme vodu z plechovky. Dokonale nahradí sníh z bílků, jak na přípravu sladkých, tak slaných pokrmů.
Takže je tento recept ideální pro maminky, které dodržují dietu kvůli ABKM miminka nebo vynechávají vejce.
Suroviny:
180-200ml aquafaby (vybírejte cizrnu/nebo fazole, která nemá moc slaný nálev, např z DM)
100g hořké čokolády
20g moučkového cukru (možno nahradit např erythritolem)
20ml datlového sirupu
+ ovoce nebo oříšky na ozdobu
POSTUP
1. Aquafabu si vyšleháme společně s cukrem do konzistence “sněhu” (super je, že se to nedá přešlehat, tedy údajně)
2. Rozpustíme čokoládu ve volní lázni
3. Čokoládu pomalu vmícháme do vyšlehané aquafaby
4. Necháme minimálně 2 hodiny chladit
5. Ozdobíme
Dobrou chuť!